Januari meetup bij DX-Solutions

Voor de veertiende editie van PHP-WVL zijn we terug te gast bij DX-Solutions in Harelbeke. DX voorziet ons van een chipke en een drankje, ideaal om 2016 in te zetten!

We spreken af op dinsdag 12 januari vanaf 19u30.

Joind.in: https://joind.in/event/php-wvl-january-meetup-at-dx-solutions

Parking: Er is parking voorzien aan de achterkant van het gebouw, Beversestraat 24 in Harelbeke

Schema

19:30 – 20:00: Welkom & Drankjes
20:00 – 20:10: Intro PHP-WVL
20:10 – 21:10: Projecten inschatten, gokwerk of toch niet? (Xavier Dekeyster)  
21:10 – 21:30: Pauze
21:30 – 22:15: Tekst classificatie in PHP (Glenn De Backer)
22:15 – … : Raffle & Socializen


Projecten inschatten, gokwerk of toch niet?

Iedere webdeveloper krijgt heel vaak de vraag: “hoelang zou dit duren, hoeveel mag dit kosten?” … 

We moeten eerlijk zijn, inschatten van projecten is niet onze beste kwaliteit, het is en blijft voor velen gokwerk … een ramp voor vele webbedrijven … projecten die uit scope gaan, dit kost tonnen geld en brengt veel frustratie met zich mee.

Dat hoeft daarom niet zo te zijn … door de combinatie van enkele eenvoudige technieken, leer ik je stap voor stap hoe je een project op een goeie manier kunt inschatten.

Wie is Xavier?

Gepassioneerde Westvlaamse internet entrepreneur die in 2005 de gouden kooi van Barco verliet. Disrupte eerder de internetwereld met dxADSL, die in 2011, samen met 26000 klanten, verkocht werd aan Proximus. Oprichter van DX-Solutions, waar we IT laten werken voor de business van onze klanten. Onze producten en diensten zorgden al voor efficiëntie en ROI voor BNP Paribas Fortis, Deloitte, NMBS, Ghelamco en tal van KMO’s.

De drijvende kracht achter verschillende tech start-ups waaronder: studyx.be, coprospectr.com, billonline.be, constry.com, …

Tekst classificatie in PHP

Deze talk gaat  over het automatisch classificeren van tekst/documenten en dit door gebruik te maken van een naive Bayes classifier. Ik zal starten met het uitleggen van wat NLP terminologie die voor het classificeren van tekst van toepassing is en aan de hand van een eenvoudige voorbeeld (i.p.v. met formules te gooien) uitleggen hoe Bayes werkt en hoe we dit kunnen implementeren in PHP

Wie is Glenn?

Web developer bij Dx-Solutions. Voornamelijk gebruik ik PHP maar ben ook niet vies om nu en dan eens Python te gebruiken. Mijn interesse liggen vooral in machine learning, computer vision en games, al of niet in combinatie. In mijn vrije tijd speel ik ik voornamelijk board games, speel ik nu en dan eens wat met microcontrollers en hou ik mij ook wat graag creatief bezig. 
http://www.glenndebacker.be