Juni meetup bij DX-Solutions

De tiende editie van PHP-WVL gaat door bij DX-Solutions. Er is parking voorzien aan de achterkant van het gebouw, Beversestraat 24 in Harelbeke. DX voorziet ons van een chipke en een drankje! 

We spreken af op dinsdag 16 juni vanaf 19u30

Joind.in: https://joind.in/event/view/3995

Schema

19:30 – 20:00: Welkom & Drankjes
20:00 – 20:10: Intro PHP-WVL
20:10 – 20:15: Intro DX-Solutions 
20:15 – 21:00: J’et aan je rekker met ElasticSearch (Thijs Feryn) 
21:00 – 21:15: Pauze
21:15 – 22:15: Symfony Kunstmaan bundles: Lets you re-invent the wheel! (Bart Van den Brande) 
22:15 – … : Raffle & Socializen


J’et aan je rekker met ElasticSearch

ElasticSearch is vooral gekend als full-text search engine, maar daarnaast is het ook een fantastische NoSQL database server & analytics engine. Deze talk zal niet de focus leggen op wat ElasticSearch is, maar eerder op wat je ermee kan doen.

Wie is Thijs?

Thijs is een evangelist bij Combell met als voornaamste missie mensen bij de technologie brengen en technologie bij de mensen. Zijn favoriete domein is de kloof tussen infrastructuur en code.
Thijs is een communityman in hart en nieren, als evangelist staat hij in nauw contact met allerhande tech communities in binnen- en buitenland. De PHP community heeft een speciale plek in zijn hart en als bestuurslid van PHPBenelux organiseert hij de  meetups en het jaarlijkse congres.


Symfony Kunstmaan bundles: Lets you re-invent the wheel!

Een website opzetten moet makkelijk en snel gaan. Door de typisch strakke budgetten en deadlines in onze industrie moeten onze websites flexibel en makkelijk aanpasbaar zijn. Ze moeten uitnodigen voor uitbreiding en schaalbaarheid. Niet tevreden met de oplossingen, ontwikkelde Kunstmaan een eigen opensource CMS op basis van het Symfony 2 framework. Ontdek hoe verschillende Kunstmaan bundels samenwerken om zo één krachtig systeem te vormen, en dit met slechts enkel enkele commando’s.

Wie is Bart?

In het verleden werkte ik vele jaren als leerkracht in het onderwijs. Het opleiden en enthousiast maken van en groep mensen is dus waar ik van hou. Waar mijn hart ook sneller van gaat slaan??? De magie om letters op een scherm om te toveren in een website. En net dat doe ik nu al een tijdje bij Kunstmaan. Als developer werken we daar niet alleen voor toffe klanten, we krijgen ook da kans om mee te bouwen aan een opensource project; de Kunstmaan bundles.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.