Mei meetup bij DX-Solutions

Meetup #26 brengt ons terug bij DX-Solutions in Harelbeke. Drankjes & chipkes worden voorzien!

Joind.in:https://joind.in/event/php-wvl-may-meetup-at-dx-solutions

Locatie: Gentsestraat 79/101, Harelbeke

Parking: Achteraan het gebouw, Beversestraat 24

Schema

19:30 – 20:00: Welkom & Drankjes
20:00 – 20:10: Intro PHP-WVL
20:10 – 20:15: Intro locatiesponsor
20:15 – 21:00: Why programmers (we) never manage to make a product (Andreas Creten)
21:00 – 21:15: Pauze
21:15 – 21:45: WordPress & Laravel (Niels Vroman)
21:45 – … : Raffle & Socializen

Why programmers (we) never manage to make a product (Andreas)

As developers we tend to have a gazillion side projects but we never manage to get one finished. This talk gives some insight on why this is happening and how to overcome it.

About Andreas

I am a software engineer and an entrepreneur who loves developing apps and building teams.

In 2008, me and my co-founder Jonas Van Schoote started madewithlove, an app development company where everybody speaks code, the management included. I also love pushing startups forward, either as a co-founder or CTO.

As a firm believer in data & knowledge sharing, you’ll regularly find me working on open-source projects and speaking at conferences.

WordPress & Laravel (Niels

WordPress is één van de meest populaire open source applicaties ter wereld. Dat betekent dat veel mensen comfortabel zijn met gebruik van het admin paneel om hun website te beheren.
Het kan voordelig zijn wanneer u een site bouwt om wordpress te gaan gebruiken voor het admin gedeelte van uw website. Dit voorkomt dat u de gebruiker moet gaan opleiden hoe deze content, menu’s, foto’s, … kan beheren in de website.
Een populaire manier van een website op te zetten is om WordPress te gebruiken voor het admin gedeelte en dan de front-end uit te bouwen met een framework zoals Laravel.

About Niels

Niels is een PHP Developer / Product owner die aan de slag is bij DX-Solutions te Harelbeke. Hij heeft het voorbije jaar vaak gewerkt Laravel & Symfony. Naast back-end developer @DXS is hij nu ook product owner voor een aantal projecten. Hij houdt van het lezen & onderzoeken van nieuwe PHP gerelateerde zaken in de community. Daarnaast is hij ook een fervent volleyballiefhebber.