NMGN.tech Maart 2018

# Schema

19.30u – Deuren open (let op: Geen pizza deze keer!)
19.45u – Van 0 naar 100 in 2 jaar – Andrew Wolters
~21.00u – Naborrelen

# Van 0 tot 100 in 2 jaar: een microservices avontuur

Wel of niet je microservices introduceren in je systeem, dat is een vraag die heftige discussies geeft. Het pad van microservices is hobbelig en geplaveid met technische uitdagingen. Sommigen adviseren te starten met een monoliet en deze op te breken, anderen raden met klem het hele idee af voor kleine teams of startups.

Natuurlijk kunnen we met afgunst kijken naar hoe Coolblue of Netflix elk met een batallion developers vele microservices schrijven. Vele blogs en Youtube-talks zijn inmiddels te vinden op het internet. Kan óók een klein tot middelgroot bedrijf met even zo grote – of eigenlijk niet grote – systemen, alsnog een microservices architectuur met microservices principes toepassen? En: hoe dan, zodanig dat het niet alsnog een bende wordt?

Ik vertel over ons avontuur, onze reis door architectuurland, om in twee jaar tijd van nul naar honderd microservices te komen. Dapperheid en vooral overmoed (of naiviteit) ontbreken niet. We zullen kijken naar modularisatie, naar het vormen van complexe en organische systemen via compositie van eenheden, naar de conversatie tussen de eenheden, in de taal die het domein beschrijft, naar het bewaken van bounded contexts, naar het managen van zoveel services, en naar de occasionele catastrofes.

___
Startup-tech-gek en architect Andrew Wolters is altijd op zoek naar manieren om beter, sneller en simpeler software te bouwen. Hij leid de software development bij ecommerce startup in de werkkleding, Proforto, en is betrokken in het leiderschapsteam van het bedrijf. Altijd open voor een goede discussie over een interessant vraagstuk.