September meetup bij King Foo @ Roularta

Voor de elfde editie van PHP-WVL gaat door bij Roularta in Roeselare. Jullie worden voorzien van drankjes, en geen chipkes, sorry… Allen daarheen!

Belangrijk

Bij Roularta is parking genoeg aan de zijkant, of voor het hoofdkantoor. Het is de bedoeling dat wij de zij-ingang nemen, links van de hoofdingang (30m verder). Er is normaal een bewaker, die zal je binnenlaten als je zegt dat je voor PHP-WVL komt.

We spreken af op dinsdag 8 september vanaf 19u30.

Joind.in: https://joind.in/event/view/4601

Schema

19:30 – 20:00: Welkom & Drankjes
20:00 – 20:10: Intro PHP-WVL
20:10 – 20:15: Intro locatiesponsor
20:15 – 21:00: Shuttle: een next-generation website builder (Klaas Geldof)  
21:00 – 21:15: Pauze
21:15 – 21:35: Oe doej da xdebug? (Ike Devolder)

21:40 – 22:00: Olles meetn met Statsd (Tom Van Herreweghe)  
22:05 – … : Raffle & Socializen


Shuttle: een next-generation website builder

Shuttle is niet de zoveelste sitebuilder waarmee je enkel statische pagina’s kan bouwen. Shuttle is ook niet het zoveelste CMS die hetzelfde doet als die 1.000 anderen. Shuttle is wél een geavanceerde tool die je toelaat elk mogelijke website te bouwen, van eenvoudige pagina’s tot dynamische webprojecten, of je nu programmeur bent of niet.

Wie is Klaas?

Klaas Geldof is zaakvoerder en senior back-end developer bij Media Mates. Media Mates bouwt sinds 2006 websites en webshops voor een breed arsenaal aan klanten en altijd met eigen CMS-technologie. Media Mates levert ook technische ondersteuning voor grafische bureaus voor alles wat het web aangaat. Uit dit laatste is het idee voor Shuttle gegroeid.


Oe doej da xdebug?

Hoe begin je daar nu aan, een php applicatie debuggen met xdebug. Configureren van xdebug.ini zodat we makkelijk remote debugging kunnen doen in een vagrant box. En dan debuggen natuurlijk met vim en phpstorm.

Wie is Ike?

Ike is senior (als in oud) developer bij Studio Emma. Hij doet php en is daarnaast ook bezig met workflow en git vraagbaak. Daarbij ook diehard GNU/Linux gebruiker die houdt van projecten die door de community gedreven worden.

Olles meetn met Statsd

Meten is weten! Wat als je zaken wil meten waar je geen Google Analytics kunt voor gebruiken? Door gericht tellers bij te houden, krijg je meer inzicht in het gebruik van je applicatie. Tijdens deze demo zetten we Statsd op, voegen we wat tellers toe aan een bestaande applicatie, en geven we de data weer in grafiekjes.

Wie is Tom?

Tom is werkzaam als PHP Developer bij King Foo, waar hij de enige programmeur is die werkt in Vim en graag nadenkt over complexe architecturen. In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met PHP-WVL, mensen omvormen tot vechtjassen in de ju-jitsu club en Duplo treinparcours ontwerpen met zijn zoontjes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.